Over ons

Lidewij Boersma - Ondernemer én GZ-Psycholoog

“Als je team niet gezond is, kun je je doelen vergeten.”

Als twintiger deed ik alles zoals het hoorde. Ik had m’n studie afgerond, werkte als businessconsultant voor een groot bedrijf, had een mooie leasebak voor de deur en woonde samen met mijn toenmalige vriend in een groot appartement midden in de stad. Ik zat steeds vaker ‘s avonds uitgeblust op de bank na mijn werk en wilde vanuit m’n tenen heel hard “nee!” roepen. Er is absoluut niks mis met bovengenoemd plaatje, behalve dat het totaal niet bij mij als persoon paste. Ik zat op de verkeerde werkplek, in de verkeerde functie én zowel mijn managers als ik hadden geen idee hoe we weer het beste uit mij konden halen. Dit was het begin van mijn zoektocht naar de invloed van mentale en fysieke gezondheid op stress-gerelateerde klachten en zingeving.

In het kort: alles opgezegd – psychologie gestudeerd – nog meer gestudeerd – regiebehandelaar en succesvol ondernemer geworden – blij en in balans. Voor de meeste mensen zijn zulke grote veranderingen zeker niet nodig, maar de cijfers over verzuim en gezondheid van medewerkers liegen er niet om. Als mentale en fysieke gezondheid niet meer prioriteit inneemt, wordt ondernemen vanzelf duurder, vervelender en inefficiënter. Gelukkig zijn er veel wetenschappelijk onderbouwde, praktische stappen en tips die gemakkelijk de benodigde verbeteringen brengen. Denk aan positieve psychologie als methode van burn-out preventie of stressvermindering door bewegingsspellen. Ik ga graag met uw team aan de slag, waarbij ik ervan overtuigd ben dat met plezier veel meer geleerd wordt. 

 

Ik zie mensen goed voor hun tanden zorgen door ze te poetsen en voor hun lijf door gezond te eten en te bewegen, maar hun mentale gezondheid veel te weinig aandacht geven. Ik zie bedrijven fancy bureaustoelen kopen om gezondheid te bevorderen, maar geen idee hebben hoe te spreken met een medewerker met ADHD. Dit kan leuker, effectiever en praktischer.

Dit ben ik:
Enthousiast, nieuwsgierig, avontuurlijk, direct, ambitieus en open minded.

 

Als je me zou kennen, zou je weten dat..
ik een groot talent heb voor levensgenieten. Ik zie vaak de humor van dingen in en zie de wereld als mijn interessante speeltuin. Ook zou je weten dat ik gek ben op apen en graag op avontuurlijke reizen ga. Zo heb ik bijvoorbeeld door de jungles van de Amazone en Borneo getrokken en heb ik als duikinstructeur de prachtigste onderwaterlandschappen mogen verkennen in vele werelddelen. Daarnaast kun je mij vaak op de dansvloer vinden in de Latin scene en word ik gelukkig van een boekje lezen in de zon.

Meike - Ondernemer én Bewegingscoach

Ik ben bewegingscoach bij de Levenskeuzeclub en zie ik het als mijn missie om mensen te laten zien hoe je bewegen op een leuke manier in je dagelijkse leven kunt toevoegen zonder dat het een extra ‘moetje’ wordt. De makkelijkste manier: opnieuw leren spelen. Zelf ben ik een opgeleid uitvoerend en docerend musicus en ben gespecialiseerd in het werken met groepen. Nu werk ik als bewegingscoach en gyrotonic-trainer.  

Ik dacht niet dat mijn carrière zich zo zou ontwikkelen, want ik bewoog vroeger heel weinig. Ik voelde me opgesloten in mijn eigen lijf en vond bewegen maar saai, tot ik salsa ontdekte. Ik ontdekte hoe fijn het is om te bewegen en heb toen rigoureus het roer omgegooid. Ik voelde me eindelijk vrij in m’n eigen lijf, gezond en gelukkiger.  

Iedereen weet dat bewegen goed voor je is, maar toch is ons werk vaak zo ingericht dat we veel zitten en tijd achter de computer doorbrengen. Heb je er wel eens over nagedacht dat dit eigenlijk heel onnatuurlijk is en je hier totaal niet productief van wordt?
Bewegen wordt gezien als iets waarvoor je naar de sportschool moet, terwijl je het ook op simpele manieren kunt toevoegen aan je privé én werkende leven. Kleine, speelse bewegingsoefeningen van een paar minuten verbeteren je houding, verminderen stress- en pijnklachten en verminderen de kans op langdurige uitval.

Herinner jij je nog hoe je als kind speelde, rolde, klom en makkelijk kon vallen en weer opstaan? Dit gevoel van lichamelijke vrijheid verliezen we vaak als we ouder worden, maar dit is vreselijk zonde! Als je dit op de werkvloer integreert, creëer je een team van mensen die lekkerder in hun vel zitten, plezier hebben met elkaar en minder fysieke klachten ervaren, oftewel gezonder en productiever zijn. Ik ga graag aan de slag met jouw team om dit voor elkaar te krijgen!

Dit ben ik:
Enthousiast, ondernemend, aanpakker, altijd in voor iets nieuws, empathisch, sociaal

Als je me zou kennen zou je weten dat………  
Ik nog steeds regelmatig latinshows dans met mijn eigen damesteam en als musicus voorstellingen speel in het theater met Karel de Rooij. Ook kan ik moeilijk stilzitten en ontdek ik graag nieuwe plekken. Ik hou van reizen en reis soms speciaal voor bepaalde concerten en festivals. Ik heb heb meer planten in huis dan de meeste mensen, ben een wandelende medley en zing minstens 3x per dag ‘ja een olifant loopt door’. 

Levenskeuze club

Onze Partners