Over Lidewij Boersma - GZ Psycholoog

Als midden twintiger deed ik alles zoals het hoorde. Ik zat in de afrondende fase van mijn studie communicatie, werkte als businessconsultant voor een groot bedrijf, had een mooie leasebak voor de deur en woonde samen met mijn toenmalige vriend in een groot appartement midden in de stad. Na een dag hard werken zat ik ’s avonds uitgeput met hem op de bank, toen hij mij vroeg wanneer we aan kinderen konden beginnen. Ik voelde een golf van totale paniek me overspoelen en kon niet antwoorden, maar wilde het liefst vanuit m’n tenen heel hard “nee!” roepen. Dit moment maakte zo duidelijk dat ik niet gelukkig was en dezelfde vraag bleef de dagen erna in m’n hoofd rondcirkelen: ‘Is dit het nou?’. Ik had ruimte nodig en heb zo snel als kon met een vriendin een vlucht genomen naar de rimboe van Midden Amerika.

We hebben gedanst, gelachen, avonturen beleefd en ik voelde me eindelijk weer even vrij. Maar als ik aan thuis dacht, kromp ik ineens. Ik was zo geschrokken van mijn reactie op de kindervraag, dat ik wist dat het perfecte plaatje waar ik aan probeerde te voldoen, absoluut niet voor mij was. De opvolgende maanden verslond ik het ene na het andere boek over zingeving, emoties en stress, maar echt wijzer werd ik er niet van. Ik wilde erover praten, maar met wie dan?

 

Tijdens mijn ontdekkingstocht leerde ik dat ik mijn werk dodelijk saai vond, een studie had gedaan waar ik weinig passie voor voelde en met een leuke partner was die totaal niet bij mij paste. Het was een jarenlang proces van frustratie en vallen en weer opstaan, maar ik weet precies wie ik ben en waar ik stikgelukkig van word. Ik vind bijvoorbeeld mijn vak, psychologie, het meest fantastische vak ter wereld en kan van weinig dingen zo genieten als van dansen. En als ik dit niet meer voel, weet ik precies hoe ik verandering aan moet pakken.

Dit ben ik:
Enthousiast, nieuwsgierig, avontuurlijk, direct, ambitieus en open minded. Mijn bijnaam door vrienden is ‘blij ei’; dat zegt waarschijnlijk genoeg.

Mijn visie:
We gaan allemaal door fases heen van ontdekken wie je bent en wat je wilt en lijken allemaal stilzwijgend steeds hetzelfde wiel uit te vinden. Dat vind ik vreselijk zonde van de tijd en frustratie, terwijl een mooi leven voor jezelf creëren juist een tof proces kan zijn. Iemand vinden die je hierbij kan helpen is stiekem ook nog best een taboe. Ik vind dat dit anders kan! Ik zie mensen goed voor hun tanden zorgen door ze te poetsen en voor hun lijf door gezond te eten en te bewegen, maar hun mentale gezondheid veel te weinig aandacht geven. Ik wil laten zien en voelen dat werken aan jezelf praktisch en positief is. Zwaar, geitenwollensokken of eindeloos klagend op een bank liggen is echt verleden tijd…

Als je me zou kennen, zou je weten dat..
ik een groot talent heb voor levensgenieten. Ik zie vaak de humor van dingen in en zie de wereld als mijn interessante speeltuin. Ook zou je weten dat ik gek ben op apen en graag op avontuurlijke reizen ga. Zo heb ik bijvoorbeeld door de jungles van de Amazone en Borneo getrokken en heb ik als duikinstructeur de prachtigste onderwaterlandschappen mogen verkennen in vele werelddelen. Daarnaast kun je mij vaak op de dansvloer vinden in de Latin scene en word ik gelukkig van een boekje lezen in de zon.

Over Meike - Bewegingsexpert

Als kind had ik moeite met leren lopen; ik bleek problemen te hebben met mijn evenwichtsorgaan. Over mijn vingers had ik wel controle en ging helemaal op in piano en basgitaar spelen. Zolang ik achter een van deze instrumenten zat was ik in mijn element en hield ontzettend van muziek. Op het Conservatorium, vanaf mijn 18e, werd ik alleen steeds onzeker door alle concurrentie en durfde ik mezelf nooit helemaal te laten zien. Ik bevroor ineens tijdens spelen, alsof ik vastzat in mijn eigen lijf en hoofd. Tijdens het maken van onze jaarlijkse muziektheatervoorstelling zei mijn regisseur: ‘kom nou eens uit dat lijf, laat jezelf eens zien!’ Ik snapte wat hij bedoelde, maar het leek alsof ik in een te strak pak zat waar ik niet in kon bewegen. Het liefste wilde ik heel hard rondspringen en gillen, maar het kwam er niet uit. Ik was zo bang voor beoordeling. Ik zette door, omdat ik dacht dat als ik mijn studie af zou ronden dat allemaal zou verdwijnen. Maar je raadt het al: ik rondde mijn studie af en voelde niet het geluksgevoel waarop ik hoopte.

Waar ik naar op zoek naar was, was zelfvertrouwen en me lekker voelen in mijn eigen lijf. Ik startte met een cursus salsa en binnen een aantal weken was ik zwaar verslaafd. Ik stond met 3 uur slaap de volgende dag voor de klas, maar was dolgelukkig. Met als resultaat dat ik ging dansen in showteams, een opleiding tot docent in Bachata volgde en daarna een opleiding in bewegingsmobiliteit afrondde. Bewegen is nu onderdeel van mijn dagelijks leven, en ik merk het meteen als ik het niet doe. 

Ik voel me dan stijf, heb pijn, voel onrust en ga piekeren. Nu weet ik wat mijn lijf en hoofd nodig hebben en voel ik me lekker. Dat ik nu andere mensen mag leren luisteren naar hun lijf en te laten voelen hoe fijn dit is, had ik nooit verwacht, maar vind ik fantastisch. Ik loop rond met een rechte rug en een grote glimlach op mijn gezicht. Ik weet wie ik ben en wat ik nodig heb om gelukkig te zijn. Ik herken veel sneller de signalen wanneer ik over mijn grenzen heen ga of te weinig met mezelf bezig ben. 

Dit ben ik:
Enthousiast, ondernemend, aanpakker, altijd in voor iets nieuws, empathisch, sociaal

Mijn visie:
Iedereen kan bewegen en leven zonder fysieke klachten. Door in je dagelijks leven ruimte in te bouwen voor meer spel en beweging zul je merken dat je je vrijer gaat voelen. Hoe vrijer je je voelt in je lijf, hoe meer dit zich zal verspreiden in de rest van je leven. Meer bewegen hoeft geen sporten te zijn! Dat kan ook een kwartiertje schudden zijn op je favoriete muziek, te rollen over de vloer met je kinderen, te zwaaien met je armen of elkaar proberen te raken met een tennisbal. Als kind doen we niets anders dan spelen, rollen en klimmen, maar naarmate we ouder worden houden we hier mee op. Schaamte en de verantwoordelijkheden die bij deze maatschappij horen komen daarbij in de plaats. Hierdoor verliezen we mobiliteit en stoppen we met het luisteren naar ons lijf. Terwijl, wie vindt spelen nou niet leuk?

Als je me zou kennen zou je weten dat………  
Ik een grote tijger ben met het hartje van een klein kitten.
Sarcasme mijn tweede taal is.
Ik heel erg van reizen hou
Ik mijn eigen huis heb omgetoverd tot een urban jungle met daarin twee mini-tijgers.
Ik slecht stil kan zitten en als dit te lang moet met spullen ga gooien of andere manieren vindt om mezelf te vermaken.
Ik minstens 3x per dag ‘ja een olifant loop door’ zing.

Over Marleen: Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Ik ben geboren in een heel klein dorpje in Drenthe, genaamd Annen. Ik ben altijd al een avonturier geweest en daarom verhuisde ik op mijn 18e naar de stad om te gaan studeren.

Na mijn studie verhuisde ik naar Amsterdam om hier te gaan werken. Op mijn 27 ste kwam er een omslagpunt. Ik werkte al een tijd als business manager bij een internationale bank, maakte mooie reizen en had een erg druk sociaal leven. Dat lijkt misschien als het ideale plaatje, maar ik stond continu aan. Daardoor voelde ik me vaak vermoeid gedurende de dag en ik snapte niet waarom. Ik ben perfectionistisch en wil dingen graag goed doen. Dit gold bij mij niet alleen op mijn werk, maar ook privé. Ik deed alles met 200% inzet, dag in, dag uit. Maar hoeveel inzet toonde ik voor mijn eigen gezondheid? Naar mijn idee voldoende, omdat alles goed leek te gaan. Tot het niet meer zo goed ging. Ik heb dit aardig lang vol kunnen houden. Als enorme dans liefhebber deed ik dit zo’n 5 dagen per week actief, naast mijn drukke baan, dus ging mijn lijf protesteren. Ik kreeg een knieblessure, waardoor ik gedwongen werd rust te nemen. Ik was doodsbang dat ik niet meer kon dansen. Ik ben onderzoek gaan doen naar wat er mogelijk was om de blessure te verhelpen door middel van gezonde voeding, meer rust en met de juiste fysio begeleiding.

Tot mijn opluchting is dit na volharding goed gekomen en kon ik uiteindelijk weer dansen. COVID heeft veel mensen gedwongen rustiger aan te doen. Bij mij was dit echter niet het geval doordat ik al mijn tijd opvulde met werken en thuis zijn. Door het grote gebrek aan sociale activiteiten, viel een groot deel weg van waar ik intens gelukkig van word. Dat heeft
me op een gegeven moment opgebroken. Ik werd iedere ochtend zwaar vermoeid wakker en ik kreeg geen voldoening meer van mijn werk. Ik kwam in een burn-out situatie terecht, wat een enorme klap voor me is geweest. Aan de andere kant was dit ook een omslagmoment. Ik ging nadenken over of ik nog tevreden was met wat ik deed in mijn leven. Mijn gevoel werd bevestigd dat ik al lange tijd geen connectie meer voelde met deze wereld. Tijd om het roer om te gooien! Ik kwam erachter dat ik graag met mensen werk en iets bijdraag aan hun geluk. Dat is waar ik me graag mee bezig wil houden en hoe ik een ideale
wereld voor me zie. In deze periode ben ik goed gaan letten op mijn leefstijl en ben ik me gaan omscholen tot orthomoleculair epigenetisch therapeut. Ik voelde direct dat dit écht bij me past. Het voelde als thuiskomen! Ik heb een duidelijk beeld gekregen van hoe krachtig het menselijk lichaam is en wil deze kennis graag met jou delen!

Dit ben ik: 
Gedreven, openhartig, verbinder, geduldig, zorgzaam, enthousiast, behulpzaam, georganiseerd.

Mijn visie:
Onze huidige leefstijl zorgt ervoor dat we niet lekker in ons vel zitten en steeds minder tijd hebben om goed voor onszelf te zorgen. Ervaar jij wel eens vage klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, slapeloosheid, of andere vervelende klachten? Dan ben je zeker niet de enige. Ik heb hier zelf ook lange tijd last van gehad. Ik gun het jou om van deze klachten af te komen, want ik geloof dat iedereen er recht op heeft om zich goed en fit te voelen. Mijn missie is daarom om iedereen zich gelukkig en gezond te laten voelen. Dit heb je voor een groot deel zelf in de hand vanwege het zelf herstellend vermogen van ons
lichaam. Hierbij zou ik je graag willen inspireren en adviseren hoe daar mee om te gaan. Deze kracht ligt namelijk in jezelf! Ik rijk graag mijn hand uit om zo samen naar dit doel toe te werken. Hierbij wijs ik je graag de weg over wat jij zelf kunt doen met gezonde voeding, ontspanning en beweging om aan jouw gezondheid en geluksgevoel te werken. Ik zal je hierbij praktische tips geven, onderzoeken waar jouw klachten vandaan komen en samen naar een duurzame oplossing toewerken.

Als je me zou kennen, zou je weten dat:
Ik enorm van het leven hou en voornamelijk van muziek en dansen. In mijn eigen tijd hou ik ervan om heerlijk los te gaan op dancehall, afro en hiphop muziek en daarnaast geef ik met ontzettend veel plezier en passie les in Kizomba samen met mijn partner. Ook zou je kunnenweten dat ik ontzettend trotse tante ben van mijn neefje en twee nichtjes en ik enorm veel waarde hecht aan mijn vrienden en familie. Als je me kent, weet je ook dat ik erg van reizen
hou en voornamelijk van even helemaal loskomen van alle drukte op een prachtig strand, in mooie bergen of ander natuurgebied.

Levenskeuze club