Over ons

Lidewij Boersma - GZ Psycholoog én ondernemer

Als twintiger deed ik alles zoals het hoorde. Ik had verschillende studies geprobeerd en sommigen afgerond, werkte als businessconsultant voor een groot bedrijf, had een mooie leasebak voor de deur en woonde samen met mijn toenmalige vriend in een groot appartement midden in de stad. Ik zat een avond uitgeblust op de bank na mijn werk en wilde het liefst vanuit m’n tenen heel hard “nee!” roepen. Dit moment maakte zo duidelijk dat ik
niet gelukkig was en dezelfde vraag bleef de dagen erna in m’n hoofd rondcirkelen: ‘Is dit het nou?’.
Simpel gezegd: ik was niet gelukkig en deed dingen die totaal niet bij mij pasten. Hier begon mijn zoektocht naar blijheid en zingeving.  

“Als jij niet gezond bent, is je business dit ook niet.”
Al jaren spreek ik bijna dagelijks, in mijn psychologiepraktijk Taboo Treatment, jonge ondernemers met serieuze stressklachten en dat gaat me aan het hart. Ik ben ook een dertiger met een enorme to-do lijst die keuzes maakt die bepalend zijn voor mijn levensloop. Ik ben ook enorm zoekende geweest naar balans en een baan waar ik plezier in had. Van alles heb ik geprobeerd; van actrice tot consultant. Nu ben ik oprecht blij in mijn carrière en over het algemeen gelukkig en in balans in mijn privéleven. Niet doordat ik zo speciaal ben, maar door vanuit mijn vak heel veel kennis op te doen, door te proberen en door consistentie. Motivatie voor goede zelfzorg is makkelijker als je bijna dagelijks de consequenties van niet goed voor jezelf zorgen letterlijk voor je ziet bij alle leuke, capabele jonge mensen die ik in de praktijk spreek. Het leven is een cadeau en iedere stap vooruit telt, dus ik heb een missie: ondernemende twintigers en dertigers gezond en blijer helpen worden. Ik ben er echt van overtuigd dat veel stress en klachten voorkomen kunnen worden door de juiste informatie te krijgen en het juiset zetje in de rug.

Mentale gezondheid vind ik alleen niet genoeg, want als je lijf niet gezond voelt, voel je je mentaal ook niet lekker en andersom. Daarom heb ik bewegingscoach Meike Portegies en verschillende voedingsdeskundigen gevraagd de krachten te bundelen. 

In mijn vrije tijd ben ik latin danser, scuba duiker, reiziger en dol op apen. Als kind wilde ik later het liefst pippi langkous worden (wellicht vandaar de apenliefde). Ik ben type energiek, nieuwsgierig, eigenwijs direct en open minded.

Meike - Bewegingscoach én ondernemer

Als opgeleid muzikant en muziekdocent had ik door het vele zittend studeren altijd veel fysieke klachten. Van de fysio kreeg ik te horen dat ik meer moest bewegen en braaf luisterde ik hiernaar. Ik ging naar de sportschool. Geen flauw idee dat ‘meer bewegen’ ook op vele andere manieren kan. Geboren met een evenwichtsstoornis en het idee dat ik ‘slecht’ kon bewegen durfde ik niet eens te denken aan danslessen of andere bewegingsvormen.

Ik had maar weinig plezier in de saaie oefeningen op de machines in de sportschool. De meeste groepslessen waren ook niks voor mij, toen ontdekte ik Zumba.  De vrolijke muziek en het plezier wat ik had samen met een vriendin, maakte het iets waar ik naar uitkeek in plaats van iets wat moest. Ik had de smaak te pakken en besloot met salsalessen te beginnen, waardoor onverwacht mijn hele leven veranderde. In dansen vond ik een gevoel van vrijheid, mijn fysieke klachten verdwenen en ik voelde me blijer in het algemeen. Ik was niet meer te stoppen en groeide door in showteams en als dansdocent. Met het vele dansen kwamen andere fysieke uitdagingen en werd mijn fascinatie voor bewegen en gezond trainen alleen maar groter. Ik ben een opleiding tot mobiliteitstrainer gaan volgen en ben gecertificeerd Gyrotonic trainer.  Het blijft bijzonder dat een kleine keuze als salsales nemen mijn leven uiteindelijk zo heeft veranderd.

Ik maak zelf, als ondernemer, mee hoe lastig het is om voldoende tijd te maken voor bewegen, omdat ook ik vele uren achter mijn computer doorbreng. Mijn missie is om samen met mensen te zoeken naar hun manier om bewegen leuk te maken en dit te integreren in hun dagelijkse leven. Zonder dat het een extra taak is die je weer moet doen boven op alle andere dingen die je allemaal moet doen. Bewegen kan juist plezier en een lekker gevoel geven, waardoor je het wilt blijven doen. Lijf en hoofd zijn bovendien onlosmakelijk verbonden, dus kan juist een manier zijn om productiever te worden tijdens de rest van je dag. Ken je dat steeds verzitten in je stoel en slecht slapen door rugpijn? Super afleidend. Iedereen wil en kán bewegen van nature!

Naast als bewegingscoach werk ik nog steeds als uitvoerend en docerend musicus. Ik ben in mijn element bij concerten, voorstellingen en festivals. Sarcasme is mijn tweede taal en mijn brein is een wandelende medley waar minstens 1x per dag de muziek uit ‘Jungle Book’ langskomt. Mijn huis is een plantenparadijs waar mijn twee mini-tijgers (katten) de dienst uit maken.

Levenskeuze club

Onze Partners