Zakelijk

De Levenskeuzeclub - bedrijfstrainingen

Bij De Levenskeuzeclub begrijpen we dat gezonde, gelukkige teams de drijvende kracht zijn achter een succesvol bedrijf. Onze interactieve trainingen, gebaseerd op wetenschappelijk bewezen technieken, bieden de tools om stress te verlagen, ziekteverzuim te verminderen en gezondheid en werkplezier te verhogen.  

Waarom is het nu zo belangrijk om te investeren in gezondheid en geluk van medewerkers? Kort een aantal CBS cijfers:

  • Ziekteverzuim opgelopen van 3,9% in 2013 naar 5,0% in 2023 (2e kwartaal). Gelukkig gaat dit iets omlaag sinds 2022, maar het psychisch verzuim loopt nog steeds op, wat leidt tot veel verzuimdagen, oftewel hogere kosten. Dit geldt helaas voor elke gemeten sector. In 2022 had zelfs 1 op de 4 werknemers tussen 18 en 34 last van burn-out klachten.
  • Hoe groter het bedrijf, hoe hoger het verzuim.
  • Te hoge werkdruk meest genoemde reden binnen werkgerelateerd verzuim. 

Wij helpen dit verlagen door zowel de fysieke als mentale gezondheid aan te pakken door middel van (positieve) psychologie, bewegingscoaching en voedingsadvies. Natuurlijk zijn bekende trainingen als time-management waardevol, maar deze dekken wat ons betreft niet de lading. 

Waarom kiezen voor onze aanpak: 

Kostenbesparingen

Ongezond en ongelukkig personeel is duur. De motivatie en productiviteit zijn lager en ziekmelden is nog duurder. Minder ziekteverzuim betekent dus minder kosten voor jouw bedrijf. Door in te zetten op preventie, kun je dus aanzienlijk besparen en je budget optimaliseren.

Verbeterde productiviteit

Gezonde en gelukkige medewerkers zijn productievere medewerkers. Ons programma helpt stress te verminderen, wat de focus, efficiëntie en prestaties van je team stimuleert.

Deskundige begeleiding

Ons team bestaat uit experts die  bewezen wetenschappelijke technieken gebruiken. Lidewij is gezondheidszorgpsycholoog met een succesvolle praktijk. Uniek is dat zij hiervoor jaren als management consultant heeft gewerkt, waardoor zij  de zakelijke dilemma’s begrijpt.  Meike, onze bewegingsexpert, is professional in het onderwijs.

Maatwerk

We begrijpen dat elk bedrijf uniek is. Ons programma kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw organisatie, of je nu een klein bedrijf of een groot bedrijf bent. 

Reviews