Cursus Gezond en leuker ondernemen

Je bent twintiger of dertiger, ondernemer of zzp’er en merkt dat het een behoorlijke uitdaging is om je zakelijke succes te combineren met levensgenieten en alles in balans te houden. Je hebt grote ambities, maar de druk van het ondernemerschap is best zwaar en je komt al tijd tekort. En je allergrootste risico als ondernemer: Als jij niet gezond en blij bent, loopt je business niet.

Herken je dit?

Stress en Overweldiging

Je wordt ’s morgens wakker met een knoop in je maag en een opgejaagd gevoel. Je hebt zoveel te doen en de uren lijken nooit lang genoeg en de dagen te kort. De constante zorgelijke gedachten om deadlines, financiën en de groei van je bedrijf draaien non-stop rond in je hoofd en beginnen je te verstikken. Je bent bang voor de mogelijkheid van een burn-out, maar je bedrijf draait niet zonder jou, dus je moet altijd doorgaan. Wat nou als jij omvalt? En door de stress zie je vaak door de bomen het bos niet meer en duurt het nogal lang voordat je een oplossing kunt bedenken. Je stelt taken uit en je creativiteit is ver te zoeken. 

Je lijf is moe of niet meer in de shape die je gewend bent

Regelmatig bestaan je dagen uit snelle maaltijden, koffie en snacks en uren zitten. Je weet dat gezond eten belangrijk is en neemt je steeds voor vaker te koken, maar dan komt het toch weer neer op bestellen. Ook plan je momenten in te om te sporten, maar dit lukt vaak niet, omdat je echt even iets moet afmaken. De lange uren om je bedrijf te laten groeien gaan ten koste van je gezondheid en dit weet je wel, maar het lukt niet om echt in te grijpen zoals je zou willen. Je voelt je moe en uitgeput en het idee van regelmatige lichaamsbeweging en gezonde maaltijden lijkt een verre droom. Ook je slaap begint eronder te lijden.  

Je hebt te weinig tijd voor vrienden en familie

Je vrienden organiseren een etentje, maar jij moet weer nee zeggen door die belangrijke deadline of gaat wel, maar zit steeds met je hoofd bij je bedrijf, waardoor je veel minder geniet van de avond. Het gevoel van verdeeldheid tussen werk, vriendschappen en persoonlijke tijd lijkt onoverkomelijk. Het voelt alsof je alle kanten wordt opgetrokken en je nooit echt aan de verwachtingen van anderen kunt voldoen, laat staan aan je eigen behoefte aan rust en ontspanning. Je agenda is al vol, omdat je iedereen blij wilt houden, maar je verlangt eigenlijk naar relaxmomenten op de bank met Netflix op de achtergrond. 

Je voelt de druk om aan het ‘perfecte plaatje’ te voldoen

Naast een succesvol bedrijf, moet je natuurlijk ook een perfecte relatie en een fantastisch figuur hebben, een mooi huis kopen in plaats van een flatje huren, alle hotspots in de wereld bezoeken en in het weekend met energie, na een drukke werkweek, in een bar staan. Je staat te lachen op de zoveelste babyshower of bruiloft met stiekem de angst dat je achterloopt. Je scrolt dagelijks langs de perfecte beelden op Instagram, waarvan je weet dat ze niet echt zijn, maar toch wil je ook zo uitblinken. 

Is dit het nou?

Tot nu toe is alles ongeveer verlopen zoals je had gepland. Je hebt een diploma, een eigen onderneming, vrienden, een woning en mogelijk een relatie. Je verwachtte perfect gelukkig te zijn, maar je voelt je vooral ongelukkig en onrustig. Als je in het weekend op een feestje staat en anderen vragen hoe het gaat, glimlach je en zegt goed. Tegelijk zeurt de vraag ‘Is dit het nou?’ in je achterhoofd.  

Reviews

Cursus 'gezond en genieten' 1 op 1

Cursus Gezond en Genieten  1 op 1
Deze cursus bestaat uit maar liefst achttien 1-op-1 sessies die jouw helpen om als ondernemende twintiger of dertiger gezond te leven en te genieten. In de 6 sessies met de GZ-psycholoog ga je aan de slag met je mindset, prioriteiten, emoties en plezier. In de 6 sessies met de bewegingscoach leer je wat je lijf met haar signalen je probeert te vertellen en je leert je lijf ontspannen en sterker maken. In de 6 sessies met de orthomoleculair therapeut leer je welke voeding goed bij jouw lijf past en hoe je dit makkelijk en praktisch inpast in je drukke leven, zonder van alles niet te mogen. 
In 2024 zullen we onze cursus digitaal gaan aanbieden. Grijp dus nu je kans als je liever 1-op-1 persoonlijke aandacht wilt!

Resultaat na de cursus

Na onze cursus weet je hoe je...

Zelfvertrouwen en kalmte voelt:

Beeld je in dat je ’s ochtends ontwaakt met een gevoel van innerlijke kalmte. De stress die ooit als een zware last op je schouders drukte, is verdwenen. Je voelt je zelfverzekerder dan ooit tevoren, omdat je weet hoe je met elke uitdaging om moet gaan. Je bereikt nieuwe hoogten in je bedrijf zonder het gevoel te hebben dat je op het randje van een burn-out staat. Je ervaart een gezond beetje stress op momenten dat je echt moet knallen, maar weet daarna precies hoe je weer kan relaxen. Je hebt een structuur voor jezelf gevonden waarin je aan je business werkt én voor jezelf zorgt; je voelt balans. Je bent weer creatief en kan voor alle uitdagingen een goede en vaak snelle oplossing voor bedenken. Het succes dat je hebt bereikt, is niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk, en je straalt een positieve energie uit die anderen inspireert. 

Langer en gezonder leven leeft:

Stel je voor dat je vol energie de dag begint, klaar om de wereld te veroveren. Je hebt tijd om gezond en lekker te eten zonder dat het een dagtaak wordt. Je hebt een lekker ritme gevonden met sporten en je voelt je sterker en gezonder dan ooit tevoren. Diep en rustgevend slapen is een dagelijkse gewoonte geworden. Je beseft dat je niet alleen je bedrijf hebt laten groeien en kan dit op lange termijn met energie volhouden, maar ook je eigen levensduur en -kwaliteit is prioriteit en heb je in de hand. 

Echt kan genieten van je sociale leven ondanks de drukte:

Denk je eens in dat je tijd hebt voor wat echt belangrijk is. Je hebt geleerd hoe je werk en persoonlijke leven harmonieus in balans kan houden. Je geniet van waardevolle momenten met vrienden en familie zonder je schuldig te voelen over onafgemaakte taken op het werk. Je hebt tijd om te daten of te investeren in het gelukkig houden van je relatie. Het gevoel van verdeeldheid is vervangen door een gevoel van evenwicht en plezier.  

Perfectie loslaat zonder resultaat te verliezen:

Je laat je niet meer zo gek maken door wat anderen mogelijk wel of niet over je denken. Het is jouw leven en jouw avontuur en je realiseert je dat je omgeving waarschijnlijk veel minder met jou bezig is dan je dacht. Het is een bevrijdend gevoel. En de ironie is; juist doordat je goed voor jezelf zorgt en de druk loslaat, kom je dichter bij het plaatje dat je wilde dan je had gedacht. Doordat je jezelf op één hebt gezet, heb je meer energie voor leuke dingen in het weekend, ruimte om te investeren in een relatie, voelt je huis als een fijnere plek en ben je tevredener over je lijf. 

Oprecht tevreden wordt van binnenuit:

Die vraag ‘Is dit het nou?’ zeurt niet meer zo in je achterhoofd. Je voelt een sereniteit en vertrouwt erop dat wat er ook gebeurt, jij hiermee om kan gaan en dat jouw leven zo loopt als het hoort te lopen. Als je ergens niet meer blij mee bent, weet je dat je alle capaciteiten in huis hebt om dit te veranderen, dus waarom zou je ontevreden zijn?  

Wat leer je in onze cursus?

Module mentaal:


Module beweging:

Bij De Levenskeuzeclub combineren we de expertise van onze GZ-psycholoog, bewegingscoach en orthomoleculair therapeut om je te begeleiden naar een gezonder en gelukkiger ondernemerschap, waarbij we focussen op je mentale én fysieke gezondheid. Als je je fysiek niet lekker voelt, voel je je mentaal niet lekker en andersom. In ons wetenschappelijk onderbouwde programma van 3 maanden gaan we voor langdurig succes en geluk, geen quick-fix oplossingen.  

Boek vandaag nog jouw traject bij De Levenskeuzeclub en wordt gezonder en gelukkiger als jonge ondernemer. 

Veel gestelde vragen

1. Waarom zitten er ook oefeningen met beweging in het traject? En wat kan ik daarvan verwachten?
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ken je dat misselijke gevoel wanneer je een belangrijke presentatie moet geven? Of buikpijn als je ruzie hebt met je partner of goede vriend(in)? Wanneer je je lichamelijk lekker voelt, ben je vaak vrolijker en andersom. Daarnaast geeft ons lijf duidelijk signalen af over hoe het met ons gaat, hoe we ons voelen en wat we wel of niet willen. Als je die signalen leert herkennen en begrijpen, wordt het maken van keuzes voor je levensgeluk nog makkelijker. We leren je deze signalen te herkennen met oefeningen uit o.a. mobiliteit (hoe je lichaam beweegt) en dans. Het niveau van de oefeningen passen we aan jou lijf en vragen aan.

2. Wordt het traject vergoed (via een verwijzing van de huisarts)?
Onze trajecten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Verzekerde zorg is bedoeld voor mensen met (het vermoeden van) een psychische stoornis.
Heb je wel een verwijzing van je huisarts? Dan ben je voor vergoede zorg van harte welkom bij Taboo Treatment, de praktijk van onze psycholoog (www.tabootreatment.nl).

3. Is het traject geschikt voor mij als ik gediagnosticeerd ben met een psychische stoornis of ernstige mentale klachten heb?
Onze trajecten zijn niet geschikt voor het verhelpen van ernstige psychische klachten. We raden je aan om eerst hiervoor behandeling te zoeken en kunnen je waarschijnlijk helpen bij Taboo Treatment, de behandelpraktijk van onze psycholoog (www.tabootreatment.nl). Na een succesvolle behandeling verwelkomen we je graag bij De Levenskeuze Club. Mocht je al een diagnose hebben en je hebt goed met je klachten leren omgaan in behandeling, dan ben je ook van harte welkom! Twijfel je of je klaar bent voor ons traject, kun je altijd even met ons telefonisch overleggen.