Gezond en blij: de basis - met 1 op 1 begeleiding
Geniet en bereik je dromen, zonder er zelf aan onderdoor te gaan.
Twintiger of dertiger zijn is fantastisch, maar ook retevermoeiend en uitdagend. Je hebt grote dromen en ambities, maar tegelijk een leuke partner, goede vriend(in), zorgzaam familielid, carrièretijger en wereldreiziger willen zijn is nogal overweldigend. Bij De Levenskeuzeclub begrijpen we hoe dit voelt, omdat we zelf ook enthousiaste, drukke dertigers zijn. Wij hebben de mazzel dat we experts zijn op het gebied van mentale en fysieke gezondheid met wetenschappelijke achtergrond en willen onze kennis met je delen. We helpen jou om gezond en blij te worden, als mens, zodat jij van het leven kunt blijven genieten zonder in te leveren op je persoonlijke dromen en zakelijke ambities.
Vind jij het fijn om een stok achter de deur te hebben en persoonlijke begeleiding te krijgen in het proces naar een gezondere en blijere jij?
Dat kan!
Naast alle informatie die je leert van de videomodules, krijg je 1-op-1 begeleiding van Meike en Lidewij.
Herken je dit?
* Stress en Overweldiging:
Je wordt ’s morgens wakker met een knoop in je maag en een opgejaagd gevoel. Je hebt zoveel te doen en de uren lijken nooit lang genoeg en de dagen te kort. De constante zorgelijke gedachten of je het leven wel goed doet en je krijgt het spaansbenauwd van de rondtollende gedachten. Je ziet door de bomen het bos niet meer en bent vooral bezig met dingen die je niet echt belangrijk vindt. Of je weet niet eens meer wat je nou belangrijk vindt..
*Je lijf is moe of niet meer in de shape die je gewend bent:
Regelmatig bestaan je dagen uit snelle maaltijden, koffie en snacks. Je neemt je steeds voor vaker te koken en plant je sportmomenten, maar ’t lukt vaak niet of je bent er met je hoofd niet bij. Je voelt je moe en je hebt geen idee waar je sprankel is gebleven. Ook je slaap begint eronder te lijden.
*Je hebt te weinig tijd voor vrienden en familie:
Je vrienden organiseren een etentje, maar jij moet weer nee zeggen door die belangrijke deadline of gaat wel, maar geniet nauwelijks van de avond. Het voelt alsof je alle kanten wordt opgetrokken en steeds teleurstelt hoe erg je ook je best doet. Je agenda is al vol, maar wil je liever verstoppen onder een dekentje op de bank.
* Je voelt de druk om aan het ‘perfecte plaatje’ te voldoen:
Naast een succesvolle carrière moet je natuurlijk ook een perfecte relatie en een fantastisch figuur hebben, een mooi huis kopen, alle hotspots in de wereld bezoeken en in het weekend met energie, na een drukke werkweek, in een hippe bar staan. Je glimlacht op de zoveelste babyshower of bruiloft, maar zag er stiekem tegenop.
* Is dit het nou?:
Tot nu toe is alles ongeveer verlopen zoals je had gepland. Je hebt een diploma, een carrière, vrienden, een woning, mogelijk een relatie, etc.. Je verwachtte perfect blij te zijn, maar je voelt je vooral onrustig en onzeker. Als je in het weekend op een feestje staat en anderen vragen hoe het gaat, glimlach je en zegt goed, maar de vraag ‘Is dit het nou?’ zeurt in je achterhoofd.
De cursus bestaat uit:
Module 1 – Gedachten: je hoofd tot rust
Module 2 – Waarom zou ik bewegen?
Module 3 – Emoties: wat heb je eraan en hoe ga je ermee om?
Module 4 – Signalen van je lijf
Module 5 – Discipline en motivatie; hoe dan?
Module 6 – Kracht en power
Module 7 – Stressmanagement
Module 8 – Ontspannen
Module 9 – Zinsgeving
Module 10 – Go with the flow & stretchen
Module 11 – Dikke middelvinger naar je innerlijke criticus
Module 12– Spierversterking
Module 13 – Koning(in) van je grenzen en wensen
Module 14 – Spelen
Gratis bonussen:
- Masterclass ‘Keuzes maken’
- Masterclass ‘Positive vibes: blij tegen overspanning’
1. Je ontspant
Beeld je in dat je ’s ochtends ontwaakt zonder haast en dat knagende gevoel dat je 1000 dingen moet. Je hebt tijd om gezond en lekker te eten en kan rustig douchen. Je wilt nog steeds van alles, maar kiest zelf wanneer je aan én uit staat en laat je niet opjagen. Je hebt geleerd dat je op jezelf kunt vertrouwen en hierdoor kun je meer achterover leunen en vertragen. Je hebt een structuur gevonden die niet voelt als een kooi. Je bent weer creatief en straalt een positieve energie uit die anderen inspireert.
2. Je durft nee te zeggen
Niemand heeft controle of het leven mee of tegen zit, maar jij bepaalt hoe je omgaat met uitdagingen en wat op dat moment belangrijk is. Misschien knaagt het soms nog aan je, maar als je durft nee te zeggen als je iets niet wilt of als het niet je prioriteit is. Je snapt dat je pas goed voor anderen kunt zijn en zorgen als je goed voor jezelf zorgt. In het vliegtuig is het ook eigen masker eerst, voordat je die van je kids of anderen helpt opzetten en dat is niet voor niets…
3. Je kan echt genieten van momenten met dierbaren
Denk je eens in dat je tijd hebt voor wat echt belangrijk is. Je hebt geleerd hoe je werk en persoonlijke leven meer in balans kan houden. Je geniet van waardevolle momenten met vrienden en familie zonder je schuldig te voelen over onafgemaakte taken. Je hebt tijd om te daten of te investeren in het blij houden van je relatie. Het gevoel van verdeeldheid is vervangen door een gevoel van evenwicht en plezier.
4. Je bent niet perfect, maar wel leuk
Je laat je niet meer zo gek maken door wat anderen mogelijk wel of niet over je denken. Het is jouw leven en jouw avontuur! Je realiseert je dat je omgeving veel minder met jou bezig is dan je dacht en dat is bevrijdend. Doordat je jezelf op één hebt gezet en fouten maken prima is, heb je meer energie voor leuke dingen in het weekend, ruimte om te investeren in een relatie, voelt je huis als een fijnere plek en ben je tevredener over je lijf.
5. Je bent blijer en relaxter
Die vraag ‘Is dit het nou?’ zeurt niet meer zo in je achterhoofd. Je voelt meer tevredenheid en vertrouwt erop dat wat er ook gebeurt, jij hiermee om kan gaan en dat jouw leven zo loopt als het hoort te lopen. Als je ergens niet meer blij mee bent, weet je dat je alle capaciteiten in huis hebt om dit te veranderen, dus waarom zou je ontevreden zijn?
Veel gestelde vragen
1. Waarom zitten er ook oefeningen met beweging in het traject? En wat kan ik daarvan verwachten?
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ken je dat misselijke gevoel wanneer je een belangrijke presentatie moet geven? Of buikpijn als je ruzie hebt met je partner of goede vriend(in)? Wanneer je je lichamelijk lekker voelt, ben je vaak vrolijker en andersom. Daarnaast geeft ons lijf duidelijk signalen af over hoe het met ons gaat, hoe we ons voelen en wat we wel of niet willen. Als je die signalen leert herkennen en begrijpen, wordt het maken van keuzes voor je levensgeluk nog makkelijker. We leren je deze signalen te herkennen met oefeningen uit o.a. mobiliteit (hoe je lichaam beweegt) en dans. Het niveau van de oefeningen passen we aan jou lijf en vragen aan.
2. Wordt het traject vergoed (via een verwijzing van de huisarts)?
Onze trajecten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Verzekerde zorg is bedoeld voor mensen met (het vermoeden van) een psychische stoornis.
Heb je wel een verwijzing van je huisarts? Dan ben je voor vergoede zorg van harte welkom bij Taboo Treatment, de praktijk van onze psycholoog (www.tabootreatment.nl).
3. Is het traject geschikt voor mij als ik gediagnosticeerd ben met een psychische stoornis of ernstige mentale klachten heb?
Onze trajecten zijn niet geschikt voor het verhelpen van ernstige psychische klachten. We raden je aan om eerst hiervoor behandeling te zoeken en kunnen je waarschijnlijk helpen bij Taboo Treatment, de behandelpraktijk van onze psycholoog (www.tabootreatment.nl). Na een succesvolle behandeling verwelkomen we je graag bij De Levenskeuze Club. Mocht je al een diagnose hebben en je hebt goed met je klachten leren omgaan in behandeling, dan ben je ook van harte welkom! Twijfel je of je klaar bent voor ons traject, kun je altijd even met ons telefonisch overleggen.