Particulieren

Ben je geen ondernemer, maar wil je toch levenskeuzes leren maken waar je gezonder en blijer van wordt?

Geen probleem! Als je een twijfelende twintiger of dertiger bent die het maximale uit het leven wil halen, maar niet weet hoe, ben je bij ons van harte welkom. Zie je even door de bomen het bos niet meer of herken je onderstaande punten? 

Herken je dit:

  1. Tot nu toe is alles ongeveer verlopen zoals je had gepland. Je hebt een diploma, een baan, vrienden, een woning en mogelijk een relatie. Je verwachtte perfect gelukkig te zijn, maar je voelt je vooral ongelukkig en onrustig.
  2.  Als je in het weekend op een feestje staat en anderen vragen hoe het gaat, glimlach je en zegt goed. Tegelijk zeurt de vraag ‘Is dit het nou?’ in je achterhoofd. Je zou het liefst van je leeftijdsgenoten weten of ze met dezelfde vraag worstelen of dat het aan jou ligt, maar vraagt niks.
  3. Je voelt de druk om aan het ‘perfecte plaatje’ te voldoen. Naast het eerdergenoemde rijtje, moet je natuurlijk ook een fantastisch figuur hebben, een mooi huis kopen in plaats van een flatje huren, alle hotspots in de wereld bezoeken en in het weekend met energie, na een drukke werkweek, in een club staan. Je staat te lachen op de zoveelste babyshower of bruiloft met stiekem de angst dat je achterloopt. Je scrolt dagelijks langs de perfecte beelden op Instagram, waarvan je weet dat ze niet echt zijn, maar toch wil je ook zo uitblinken.
  4. Je weet dat niet al je wensen haalbaar zijn en dat je ongelukkig wordt van aan allemaal tegelijk werken. Je doet nu veel dingen half, waardoor je niet het resultaat behaalt dat je wilt en/of niet echt trots bent. De zelfkritische gedachten blijven rondcirkelen in je hoofd. Je beseft je dat je keuzes moet gaan maken, maar weet niet hoe je dit moet aanpakken, dus stelt ze uit.
  5. Hoe langer je keuzes uitstelt, hoe meer spanning je voelt opbouwen. Je hebt wel ideeën over welke belangrijke keuzes je wilt maken, maar bent bang om anderen teleur te stellen en de andere opties weg te doen. Wat nou als je verkeerd kiest en de andere opties weg zijn? En als je spijt krijgt en je omgeving denkt ‘I told you so’?

Zolang je niet doet wat jij echt wil, waar jij blij van wordt en vooral hiervoor durft te kiezen, zul je nooit echt alles uit je leven halen. Hoe meer je keuzes maakt die kloppen bij wie je echt bent en die matchen met je gevoel, hoe meer geluk je zult ervaren. Elke keer dat iets positief voelt, bouw je vertrouwen op in jezelf. Hier kom je niet door alleen logica te volgen, eeuwig te twijfelen of verwachtingen van anderen te volgen. Sterker nog, je loopt dan steeds groter risico op het ontwikkelen van echte psychische problemen. Niet voor niets is de groep mensen die hier serieus last van heeft het grootst tussen de 25 en 35 jaar. Zonde! Je leven is al druk genoeg en de twijfel kost bergen energie. Mogelijk kom je er vanzelf uit, zonder hulp, maar hoeveel onnodige frustratie en tijd gaat dat je kosten, terwijl je al weinig ruimte over hebt?

 

Ben je geen ondernemer, maar wil je toch begeleiding van ons?

De masterclasses zijn voor jou even relevant als voor de jonge ondernemers waar we ons tot richten, zoals die over ‘Keuzes maken’. Ook kun je van ons 1-op-1 begeleiding krijgen als je hier behoefte aan hebt. Je vindt alle mogelijkheden onder tabblad Cursussen.