Masterclass 'Positive Vibes'

Wil jij graag positiever in het leven staan? Dan is dit de masterclass voor jou!

Positiever denken over jezelf en de wereld kun je leren!

 Een pessimist of optimist zijn is geen vast onderdeel van wie je bent. Je kunt van nature net iets meer een bepaalde richting op neigen, maar genen bepalen niet of we een positieve of negatieve denkstijl hebben. Dit leren we, vaak onbewust, aan vanuit levenservaringen, opvoeding en omgeving. Hoe vaker we een denkstijl gebruiken, hoe meer bewijs we hiervoor zien en hoe automatischer deze wordt. Door een positieve denkstijl te leren trainen, kun jij ook meer optimist of blij ei worden.

Wat is het voordeel van positiever denken?
Negatief denken is vaak makkelijker en je kunt het idee hebben dat wanneer je je voorbereid op het slechtste het alleen maar mee kan vallen. Je bent echter meer gestresst, minder weerbaar en het kost je plezier. Wanneer je positiever denkt, ervaar je ook meer positieve emoties. De ‘negatieve’ emoties zijn er nog steeds en mogen er juist zijn (hebben een functie!), maar je kunt hier vaak beter mee omgaan. De wetenschap heeft de afgelopen jaren aangetoond dat positiviteit zorgt voor meer energie, een versterkt immuunsysteem, verminderde kans op hartfalen, grotere stressbestendigheid en verminderde vatbaarheid voor psychische problemen als een depressie, angststoornis of burn-out. Het lukt je bovendien vaak beter om conflicten op te lossen en steun te vragen uit je omgeving.

Tijdens de masterclass ‘Positive vibes only’ leren we je goede technieken en plezierige oefeningen aan om positiever denken en voelen te trainen. Je wordt geen optimist in een middag, maar krijgt wel een positief zetje en kunt hier vervolgens thuis mee aan de slag. Daarnaast hebben we een gezellige middag met z’n allen.

Je leert over:

Dit volledige programma bestaat uit verschillende elementen van psychologie en beweging, waaronder:

  • Emoties: wat moet je ermee?
  • Connectie
  • Spelen
  • Je eigen gedachten beïnvloeden
  • Mindfulness en ontspanning
  • Praktische tools en tips hoe je goed voor je hoofd en je lijf zorgt
  • hoe je ontdekt wat je wilt en wat belangrijk is voor jou
  • hoe je jezelf een prioriteit maakt en echt zelfvertrouwen opbouwt
  • hoe je levenskeuzes maakt over bijvoorbeeld relaties, gezinsvorming of carrière

Locatie

Deze training kan digitaal of plaatsvinden op locatie

Veel gestelde vragen

1. Waarom zitten er ook oefeningen met beweging in het traject? En wat kan ik daarvan verwachten?
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ken je dat misselijke gevoel wanneer je een belangrijke presentatie moet geven? Of buikpijn als je ruzie hebt met je partner of goede vriend(in)? Wanneer je je lichamelijk lekker voelt, ben je vaak vrolijker en andersom. Daarnaast geeft ons lijf duidelijk signalen af over hoe het met ons gaat, hoe we ons voelen en wat we wel of niet willen. Als je die signalen leert herkennen en begrijpen, wordt het maken van keuzes voor je levensgeluk nog makkelijker. We leren je deze signalen te herkennen met oefeningen uit o.a. mobiliteit (hoe je lichaam beweegt) en dans. Het niveau van de oefeningen passen we aan jou lijf en vragen aan.

2. Wordt het traject vergoed (via een verwijzing van de huisarts)?
Onze trajecten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Verzekerde zorg is bedoeld voor mensen met (het vermoeden van) een psychische stoornis.
Heb je wel een verwijzing van je huisarts? Dan ben je voor vergoede zorg van harte welkom bij Taboo Treatment, de praktijk van onze psycholoog (www.tabootreatment.nl).

3. Is het traject geschikt voor mij als ik gediagnosticeerd ben met een psychische stoornis of ernstige mentale klachten heb?
Onze trajecten zijn niet geschikt voor het verhelpen van ernstige psychische klachten. We raden je aan om eerst hiervoor behandeling te zoeken en kunnen je waarschijnlijk helpen bij Taboo Treatment, de behandelpraktijk van onze psycholoog (www.tabootreatment.nl). Na een succesvolle behandeling verwelkomen we je graag bij De Levenskeuze Club. Mocht je al een diagnose hebben en je hebt goed met je klachten leren omgaan in behandeling, dan ben je ook van harte welkom! Twijfel je of je klaar bent voor ons traject, kun je altijd even met ons telefonisch overleggen.