Het Bewegingspakket

Bewegen hoeft niet te voelen als een extra taak!

We weten allemaal dat bewegen goed voor je is en dat je het dagelijks moet doen. Maar vaak voelt het als een extra taak, naast die al lange to-do list. 
Wil jij weten hoe je op een plezierige manier bewegen aan je dagelijks leven kunt toevoegen zonder dat je de sportschool moet inplannen? 
Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Voelt je lijf niet lekker energiek en ben je daar helemaal klaar mee?

Heb jij vaak last van pijn in je nek en je schouders? Heb je na een werkdag altijd last van je rug en wil je daar verandering in aanbrengen?

Heb je dagelijks last van zeurende pijn in je lichaam en dat blijft elke keer maar terugkomen?

Wil je graag meer bewegen maar hou je niet van de sportschool?

Probeer je al tijden om verandering aan te brengen in je beweging,  maar lijkt maar niets te werken?  

Hoe zou het voor je zijn:

Als jij je dagelijkse leven kan leiden zonder dat je last hebt van fysieke klachten?

Als je je energiek en fit voelt.

Als je kunt bukken, tillen, buigen en uitstrekken zonder dat je bang bent dat het in je rug schiet?

 

 

Leren hoe je dit voor elkaar krijgt?

Dit is mogelijk als je je inschrijft voor ons ‘Bewegingspakket’.
Het pakket bestaat uit 4 uur begeleiding van onze bewegingsspecialist Meike die samen met jou op een speelse manier op zoek gaat naar het achterhalen van de oorzaak van je klachten door middel van speelse oefeningen.  Met praktische tips leer je om zelf van je klachten af te komen en  hoe je dit in je dagelijkse leven kunt integreren én kunt genieten van dagelijks bewegen in plaats van het te ervaren als een extra taak.

Maandelijkse Mobility Bootcamps

Op regelmatige basis organiseren wij Bootcamps waarin je kort maar krachtig ervaart wat beweging voor je kan betekenen. 
De volgende Bootcamp komt snel weer online.

Wat is mobiliteit eigenlijk?

 

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ken je dat misselijke gevoel wanneer je een belangrijke presentatie moet geven? Of buikpijn als je ruzie hebt met je partner of goede vriend(in)? Wanneer je je lichamelijk lekker voelt, ben je vaak vrolijker en andersom. Daarnaast geeft ons lijf duidelijk signalen af over hoe het met ons gaat, hoe we ons voelen en wat we wel of niet willen. Als je die signalen leert herkennen en begrijpen, wordt het maken van keuzes voor je levensgeluk nog makkelijker.  

 

Bij de Mobility Bootcamps leren we je deze signalen te herkennen met oefeningen uit mobiliteit. Mobiliteit gaat over functioneel bewegen, plezierig door het leven gaan zonder pijn. Op een speelse en creatieve manier gaan we werken aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn. Dit helpt je om meer inzicht te krijgen in hoe alle delen van je lichaam werken. Hiermee vergroot je het aanpassingsvermogen van lichaam én geest! 

We focussen niet op één soort bewegingsvorm maar je zult in aanraking komen met allerlei verschillende (spel)oefeningen van dans, tot yoga tot zelfverdediging.  

 

Door in je dagelijks leven ruimte in te bouwen voor meer spel en beweging zul je merken dat je je vrijer gaat voelen. Hoe vrijer je je voelt in je lijf, hoe meer dit zich zal verspreiden in de rest van je leven. Meer bewegen hoeft geen sporten te zijn! Dat kan ook een kwartiertje schudden zijn op je favoriete muziek, te rollen over de vloer met je kinderen, te zwaaien met je armen of elkaar proberen te raken met een tennisbal. Als kind doen we niets anders dan spelen, rollen en klimmen, maar naarmate we ouder worden houden we hier mee op. Schaamte en de verantwoordelijkheden die bij deze maatschappij horen komen daarbij in de plaats. Hierdoor verliezen we mobiliteit en stoppen we met het luisteren naar ons lijf. Terwijl, wie vindt spelen nou niet leuk? 

Tijdens de mobility bootcamps krijg je handvatten die je daarna zelf makkelijk kunt toepassen in je dagelijks leven en zul je al snel een verschil voelen in hoe je je voelt!