Onze training ‘Positive vibes only’

Positiever denken over jezelf en de wereld kun je leren!

Een pessimist of optimist zijn is geen vast onderdeel van wie je bent. Je kunt van nature net iets meer een bepaalde richting op neigen, maar genen bepalen niet of we een positieve of negatieve denkstijl hebben. Dit leren we, vaak onbewust, aan vanuit levenservaringen, opvoeding en omgeving. Hoe vaker we een denkstijl gebruiken, hoe meer bewijs we hiervoor zien en hoe automatischer deze wordt. Door een positieve denkstijl te leren trainen, kun jij ook meer optimist of blij ei worden.

Wat is het voordeel van positiever denken?
Negatief denken is vaak makkelijker en je kunt het idee hebben dat wanneer je je voorbereid op het slechtste het alleen maar mee kan vallen. Je bent echter meer gestresst, minder weerbaar en het kost je plezier. Wanneer je positiever denkt, ervaar je ook meer positieve emoties. De ‘negatieve’ emoties zijn er nog steeds en mogen er juist zijn (hebben een functie!), maar je kunt hier vaak beter mee omgaan. De wetenschap heeft de afgelopen jaren aangetoond dat positiviteit zorgt voor meer energie, een versterkt immuunsysteem, verminderde kans op hartfalen, grotere stressbestendigheid en verminderde vatbaarheid voor psychische problemen als een depressie, angststoornis of burn-out. Het lukt je bovendien vaak beter om conflicten op te lossen en steun te vragen uit je omgeving.

Tijdens de middagtraining ‘Positive vibes only’ leren we je goede technieken en plezierige oefeningen aan om positiever denken en voelen te trainen. Je wordt geen optimist in een middag, maar krijgt wel een positief zetje en kunt hier vervolgens thuis mee aan de slag. Daarnaast hebben we een gezellige middag met z’n allen.

Dit volledige programma (van 4 uur) bestaat uit verschillende elementen van psychologie en beweging. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op.

Mobility Bootcamp op 2 April 2023

Wil jij op een speelse manier werken aan het beter voelen in je eigen lijf?

We kennen het allemaal: een stijve nek, pijn in onze schouders of rug na een dag werken.Veel van deze klachten komen door lang zitten en een verkeerde houding (hoeveel uur op een dag zit jij achter een computer?) of door spanningsklachten.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en ons lijf geeft duidelijk signalen af over hoe het met ons gaat, hoe we ons voelen en wat we wel of niet willen. Het probleem is vaak het op tijd herkennen van deze signalen! Het is daarom, zoals we allemaal weten, goed om dagelijks te bewegen.
Maar weten en doen zijn twee verschillende dingen. Ben jij niet zo’n fan van de sportschool en weet je niet zo goed wat dan te doen of waar te beginnen? Dan is dit de bootcamp voor jou!

Tijdens deze bootcamp besteden we aandacht aan het volgende :

– Bodyscan
Hoe goed ken jij je lichaam? Bewegen van het puntje van je neus tot aan je kleine teen!
Door middel van speelse oefeningen (solo en met anderen samen) leer jij waar je sterke en zwakke punten liggen
– Ontspanningsoefeningen
Waar in je lijf hou jij spanning vast en hoe kun je dat leren loslaten?

Locatie: De LevensKeuzeClub
Tijd: 13:00 – 15:00
Kosten: €35,-