Bewegingslessen

Mobility Class

 

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ken je dat misselijke gevoel wanneer je een belangrijke presentatie moet geven? Of buikpijn als je ruzie hebt met je partner of goede vriend(in)? Wanneer je je lichamelijk lekker voelt, ben je vaak vrolijker en andersom. Daarnaast geeft ons lijf duidelijk signalen af over hoe het met ons gaat, hoe we ons voelen en wat we wel of niet willen. Als je die signalen leert herkennen en begrijpen, wordt het maken van keuzes voor je levensgeluk nog makkelijker.  

 

Bij de bewegingslessen leren we je deze signalen te herkennen met oefeningen uit mobiliteit. Mobiliteit gaat over functioneel bewegen, plezierig door het leven gaan zonder pijn. Op een speelse en creatieve manier gaan we werken aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn. Dit helpt je om meer inzicht te krijgen in hoe alle delen van je lichaam werken. Hiermee vergroot je het aanpassingsvermogen van lichaam én geest! 

We focussen niet op één soort bewegingsvorm maar je zult in aanraking komen met allerlei verschillende (spel)oefeningen van dans, tot yoga tot zelfverdediging.  

 

Door in je dagelijks leven ruimte in te bouwen voor meer spel en beweging zul je merken dat je je vrijer gaat voelen. Hoe vrijer je je voelt in je lijf, hoe meer dit zich zal verspreiden in de rest van je leven. Meer bewegen hoeft geen sporten te zijn! Dat kan ook een kwartiertje schudden zijn op je favoriete muziek, te rollen over de vloer met je kinderen, te zwaaien met je armen of elkaar proberen te raken met een tennisbal. Als kind doen we niets anders dan spelen, rollen en klimmen, maar naarmate we ouder worden houden we hier mee op. Schaamte en de verantwoordelijkheden die bij deze maatschappij horen komen daarbij in de plaats. Hierdoor verliezen we mobiliteit en stoppen we met het luisteren naar ons lijf. Terwijl, wie vindt spelen nou niet leuk? 

Tijdens de mobiliteit lessen krijg je handvatten die je daarna zelf makkelijk kunt toepassen in je dagelijks leven en zul je al snel een verschil voelen in hoe je je voelt! 

 

Salsa workout fun! 
 

Wil jij graag aan jezelf vertrouwen werken? Je beter voelen in je eigen lijf en je houding verbeteren? Door middel van dansen kun je een enorme boost geven aan de manier waarop je jezelf presenteert. Heb je nooit iets met dansen gedaan? Geen probleem, iedereen kan dansen! Het gaat in deze les niet om het perfect uitvoeren van een choreografie maar om je goed te voelen terwijl je beweegt.

Ondertussen werk je ook nog aan je conditie en leer je andere mensen kennen die zich stiekem waarschijnlijk net zo ongemakkelijk voelen op de dansvloer als jij! Voor deze les heb je geen danspartner nodig!

 

Informatie

Maandag-avond:

19:30 – 20:30 – Mobility class 

20:30 – 21:30 – Salsa workout
 

Kosten

Maand-abonnement: 40,- voor 1 class, €60 voor 2 classes.
Losse les: €15,-