Ons programma 'Wie ben ik en wat wil ik?'

Herken je dit?

         – Je hebt steeds gedacht dat als je die stabiele relatie, dat mooi verbouwde huis, die leuke vrienden en die fantastische baan zou hebben, dat je dan intens gelukkig zou zijn. Nu zit je ’s avonds in je prachtige huis op de bank met je partner na een dag hard werken, maar mis je dat oprechte geluksgevoel waar je op had gerekend. Je schaamt je hiervoor, want je hebt toch alles wat je je wilde? 

       – Als je bijvoorbeeld op een zondagmiddag heerlijk met je vriend op een zonnig terrasje zit en je een moment even echt aan het genieten bent, wordt dit fijne gevoel verpest door opkomende gedachten als ‘Is dit het nou?’. Hier word je nogal moedeloos van.

       – Je beseft je dat als je niks verandert aan je leven, jij je ook niet ineens wel stikgelukkig gaat voelen. Maar wat ga je dan anders doen? Je relatie beëindigen, je baan stoppen, verhuizen, nieuwe hobby’s zoeken, andere vrienden vinden? Hoe weet je nou waar je wel gelukkig van wordt?

       – Je gaat steeds langs alle opties in je gedachten, maar ziet vooral een hoop beren op de weg. Je vermoedt bijvoorbeeld stiekem dat je partner niet goed bij je past, maar als je je relatie beëindigd, dan moet je weer gaan daten en dat kost een hoop tijd en energie en wat nou als je geen fijnere partner vindt en dan heb je iets weggegooid wat op zich prima was en alleen is misschien niet leuk en … Kortom, je komt in gedachtencirkels terecht die niet leiden tot een concreet plan. Je besluit er later verder over na te denken en stelt een keuze uit, waardoor je steeds langer met dat ongelukkige gevoel blijft rondlopen.  

        – Je besluit goede vrienden in vertrouwen te nemen en hen te vragen wat zij zouden doen als ze in jouw schoenen stonden. Ze willen je graag helpen en komen met goed bedoelde adviezen. Bij de een raak je overtuigd dat je aan een nieuwe carrière moet beginnen en een dag later bij de ander juist dat je huidige baan juist zo goed bij je past. Ze geven allebei goede argumenten en je weet niet welke je moet opvolgen.

        – Ondertussen vliegen de drukke weken voorbij en gaan dat ongelukkige gevoel en die twijfelende gedachten niet weg. Je gaat steeds meer aan jezelf twijfelen, omdat je maar niet tot duidelijkheid komt over waar je gelukkig van wordt. Dit kost je bergen energie en je wordt er moe en gespannen van.


Hoe zou het voor je zijn als?

         – Je oprecht kunt genieten van de mooie momenten in het leven, zoals tijdens een zonnige zondagmiddag op het terras, zonder lastig gevallen te worden door gedachtes als ‘is dit het nou’?

         – Je met het volste vertrouwen achter je relatie, carrière en andere belangrijke keuzes staat? En je weet wat je moet doen als dat ongelukkige gevoel terugkomt?

         – Er zich geen ramscenario’s en eindeloze afwegingen meer opdringen in je hoofd en je lekker kunt ontspannen?

         – Je vooral plezier kunt maken met je vrienden en ze vol zelfvertrouwen kunt vertellen over je leven?

         – Je trots bent op jezelf en je zelfvertrouwen voelt groeien door de keuzes doe je maakt? En als je weet hoe je die zelfkritische stem in je hoofd het zwijgen moet opleggen?

Kortom, het leven wordt stukken leuker en makkelijker!

Leren hoe je dit voor elkaar krijgt?

Dat is mogelijk als je je inschrijft voor ons traject ‘Wie ben ik en wat wil ik?’.
Het traject bestaat uit 6 sessies van anderhalf uur, waarin je in een sneltreinvaart allerlei tools en kennis aangereikt krijgt om te ontdekken waar jij echt gelukkig van wordt en wat jouw leven diepgang geeft. De sessies bestaan uit doelgerichte gesprekken met een ervaren psycholoog, aangevuld met oefeningen van onze bewegingsexpert, omdat lichaam en geest niet los van elkaar staan. Het programma is gebaseerd op echte wetenschappelijk bewezen methoden en jaren aan succesvolle trajecten door onze psycholoog.

Als je bereid bent om vol voor het traject te gaan, ontdek je wat jouw leven betekenis geeft en wat je een gelukkiger gevoel zal brengen. Je leert welke van jouw kwaliteiten en talenten je helpen om passie te voelen voor wat je doet. Je hoeft niet meer eindeloos te twijfelen, want je ontdekt dat je keuzes kunt maken, waarvan je nu mogelijk niet kunt zien waarom, maar die je achteraf goed zult begrijpen, omdat ze komen vanuit een puur vertrouwen in jezelf dat je stap voor stap leert opbouwen.

Investering

Een gelukkig leven is goud waard. Dat ontevreden gevoel en de knagende stem die je lastig valt gaan niet vanzelf wel. Ook niet door een vakantie of het eventjes wat rustiger aan doen. Sterker nog, ze worden steeds erger tot je echt aan je geluk gaat werken. Er komt geen beter moment om voor jezelf te kiezen. Dit programma kan je leven positief veranderen; ben jij er klaar voor?

Het gehele programma vraagt een investering van €999,- (of 3 * € 350,-) voor 6 keer anderhalf uur onze volle inzet om je te helpen door gesprekken en bewegingsoefeningen bij onze praktijk in het centrum van Amsterdam. Daarnaast krijg je waardevolle opdrachten mee naar huis om de tips en tools echt onder de knie te krijgen.

* Alle bedragen zijn inclusief BTW. Door aanschaf van het programma verklaar je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van De Levenskeuze Club en tevens kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de annuleringsvoorwaarden (zie onderaan deze pagina).

Veel gestelde vragen

1. Waarom zitten er ook oefeningen met beweging in het traject? En wat kan ik daarvan verwachten?
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ken je dat misselijke gevoel wanneer je een belangrijke presentatie moet geven? Of buikpijn als je ruzie hebt met je partner of goede vriend(in)? Wanneer je je lichamelijk lekker voelt, ben je vaak vrolijker en andersom. Daarnaast geeft ons lijf duidelijk signalen af over hoe het met ons gaat, hoe we ons voelen en wat we wel of niet willen. Als je die signalen leert herkennen en begrijpen, wordt het maken van keuzes voor je levensgeluk nog makkelijker. We leren je deze signalen te herkennen met oefeningen uit o.a. mobiliteit (hoe je lichaam beweegt) en dans. Het niveau van de oefeningen passen we aan jou lijf en vragen aan.

2. Wordt het traject vergoed (via een verwijzing van de huisarts)?
Onze trajecten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Verzekerde zorg is bedoeld voor mensen met (het vermoeden van) een psychische stoornis.
Heb je wel een verwijzing van je huisarts? Dan ben je voor vergoede zorg van harte welkom bij Taboo Treatment, de praktijk van onze psycholoog (www.tabootreatment.nl).

3. Is het traject geschikt voor mij als ik gediagnosticeerd ben met een psychische stoornis of ernstige mentale klachten heb?
Onze trajecten zijn niet geschikt voor het verhelpen van ernstige psychische klachten. We raden je aan om eerst hiervoor behandeling te zoeken en kunnen je waarschijnlijk helpen bij Taboo Treatment, de behandelpraktijk van onze psycholoog (www.tabootreatment.nl). Na een succesvolle behandeling verwelkomen we je graag bij De Levenskeuze Club. Mocht je al een diagnose hebben en je hebt goed met je klachten leren omgaan in behandeling, dan ben je ook van harte welkom! Twijfel je of je klaar bent voor ons traject, kun je altijd even met ons telefonisch overleggen.